Avatar billede Bumledyret Nybegynder
26. april 2016 - 18:41

Problemer efter skift af grafikkort.

Hej folkens

Min computer nu, med det nye grafikkort i: http://imgur.com/dCh3R2u

Jeg var begyndt at få nogle problemer med min computer, fordi at den en gang imellem ville stoppe med at sende signaler til mine skærme (En Benq GW 2750, samt en gammel samsung Syncmaster T200HD monitor). Signalet ville komme igen kort efter, med en lille boks nede i højre hjørne hvor der stod: "Skærmdriveren stoppede med at fungere, men er genoprettet".

Dette problem fortsatte med at finde sted og blev mere og mere irriterende . Jeg undersøgte hvorfor dette kunne finde sted og der stod at det kunne hjælpe hvis man opdaterede til den nyeste skærmdriver og grafikkort driver. Jeg gjorde dette, men til ingen nytte. Så stod der at denne fejl simpelthen kunne skyldtes at grafikkortet var blevet gammelt og ikke rigtigt kunne håndtere noget mere (det grafikkort der var i før, var et gammelt Geforce GTX 570, cirka fem år gammelt).

En af mine venner havde et andet grafikkort liggende, som jeg fik lov til at låne, for at se om det virker. Vi fik sat grafikkortet i og det virker som om at det har fixet dette problem. Der opstod så bare en masse andre problemer i stedet:

1. Jeg kan ikke længere havde noget forskelligt på mine to skærme. Det er det samme og hvis jeg prøver at gå ind for at ændre på denne indstilling, kan min computer kun registrere én skærm som er tilsluttet. Displayfusion, det program jeg bruger til at håndtere min screen-saver, har samme problem, og kan kun finde en skærm.
2. Jeg kan ikke længere få den samme opløsning som jeg havde før. Når min Benq monitor starter op, står der at suggested resolution er 1980 x 1080, dette var også den resolution jeg brugte med det gamle grafikkort . Hvis jeg går ind i kontrol panel, er det ikke længere en mulighed at sætte opløsningen så højt op mere.
Det højeste, der er muligt er 1400 x 1050, hvis jeg går op på den højeste mulighed; 1680 x 1050, skriver min Benq skærm at det er "Out of Range". Min anden skærm siger ikke noget til det.
3. Et tredje problem er at min computer har skiftet tema, tilbage til windows basic. Inde i personlige indstillinger kan jeg ikke skifte tilbage til windows aero. Hvis jeg går ned i vinduesfarve indstillingen, får jeg kun muligheden for at ændre farven på de forskellige vinduer, ikke at skifte til aero.
4. Udover alt dette er min computer bare blevet meget "langsom". Dette er i gåseøjne, da computeren ikke som sådan er blevet mere langsom end den var i forvejen. Den har bare meget svært ved at håndtere noget så simpelt som Windows Basic. Hvis jeg tager et vindue og trækker det rundt på min skærm, laver det halve firkanter efter sig, samt skubber og hakker og får ikonerne på skrivebordet til at forsvinde.

Dette er nogle af problemerne som jeg er stødt på. Nu er jeg ikke en der har meget forstand på computere, men det virker som om at min computer ikke helt snakker sammen med det nye grafikkort. Jeg tænkte derfor at jeg ville opdatere til de nyeste drivere, i et håb om at det ville løse mine problemer.

Så jeg henter AMD klienten og den siger med det samme at min driver skal opdateres til version 16.3.2: http://imgur.com/dTZ1nlq
Dette gør jeg så, og når installationen er færdiggjort genstarter jeg min computer.
Når den så vågner op igen, popper boksen der siger at jeg skal opdatere til version 16.3.2, igen. Kort efter popper der endnu en boks op: http://imgur.com/DgkGpif Jeg har som sagt ikke den store forstand på computere, men jeg syntes ikke selv at det er en besked der siger at installationen er foregået gnidningsfrit.

Når jeg så til sidst lukker denne fejlmeddelelse ned og lidt efter popper dette op: http://imgur.com/8SmBTbg

Efter dette er der ikke nogen ændringer i forhold til hvordan min computer kører eller opfører sig.

Jeg er derfor meget i tvivl om hvad der sker med min computer lige nu, og jeg håber at der er nogle af jer der ved hvad der foregår.

Venlig Hilsen
Kasper

Ps. Skriv endelig hvis i har nogle spørgsmål, eller hvis der er noget jeg har forklaret forkert.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester