Oprettet lør. d. 27. februar 2010 kl. 10:40:17

Frank66
Frank66 (3.780 point. Point ude: 75)
www.franksspace.net

mystiske email adresser...

Hej

For noget tid siden oprettede jeg en hjemmeside, med mulighed for at tilmelde sig min Email-liste. Det kører rigtigt fint. Dog er der for nyligt, mere præcist midt i januar og frem til nu, begyndt at dukke en mærkelig slags "tilmeldinger" op.
Det er falske email"adresser", der består af præcist
[6 bogstaver], @ og [6 bogstaver].com - hver gang den samme form. Således:
pkwewk@coexnt.com
oxtnzb@sklyhk.com
gjpvne@luewdi.com
puplhx@gipbbk.com
phlolr@ajflhm.com
yssxca@xizgfj.com
mvkybf@geivpv.com
yrjqkq@bapesa.com

Meget mystisk. Først troede jeg, der var nogen der ville snuppe de gratis ting jeg tilbyder, når man tilmelder sig. Men det ser ikke ud til at det lykkes nogen at downloade uden mit samtykke.
Desuden ser adresserne meget automatiseret ud med det eksakte antal bogstaver etc.

Er der nogen af jer, der har oplevet noget lignende og /eller ved HVAD DET ER?  (Is it the devil? - ;) - just joking)

På forhånd mange tak!

Skrevet lør. d. 27. februar 2010 kl. 10:48:55| #1

jonah.hex
jonah.hex (18.240 point)
det er jo bare nogle robotter der scanner nettet efter mail addresser
det er der ikke noget mystisk i, det forgår hele tiden

Skrevet lør. d. 27. februar 2010 kl. 15:13:44| #2

bufferzone
bufferzone (499.218 point)
Det er (lidt som jonah er inde på) et scammer forsøg på at identificere virksomme mailadresser. De foregår ved at mail domæner bombarderes med automatisk genererede mails for dels at forsøge at få mail serveren til at sende en NDR (non delevery rapport) for de mailadresser der ikke eksisterer og også for at få de "brugere" der rammes af disse spam mails til at reagerer og dermed vise at der sidder en rigtig bruger bag adressen som man så kan spamme.

Det væsentlige er at du intet gør ved disse mailadresser, hverken giver dem grund til at tro at de ikke virker eller at de har fat i noget der kan bruges.

Skrevet lør. d. 27. februar 2010 kl. 16:04:39| #3

Tak for svar, til jer begge!

Ok - robotter, det forstår jeg. Men jeg forstår ikke hvad deres hensigt er. De skriver de omtalte mailadresser i min tilmeldingsformular, - så sender min server (ved hjælp af php-formularen) en bekræftelses-mail til den adresse robotten har indfyldt. Men deres adresser eksisterer ikke  ...? - for jeg for en NDR tilbage. Hvad får de ud af det? - Det har jeg svært ved at se.
MvH Frank

Skrevet lør. d. 27. februar 2010 kl. 16:53:22| #4

bufferzone
bufferzone (499.218 point)
Formålete er at generere lister af virksomme email adresser der kan sælges til spammerne og da processen jo nærmest er automatisk, er det en let måde at tjene penge på. En liste kan sælges flere gange

Skrevet lør. d. 27. februar 2010 kl. 21:05:58| #5

Tak igen!
"Formålet er at generere lister af virksomme email adresser der kan sælges til spammerne" - Ja den er jeg jo med på - og har vist længe at det er et "hit" .

Men de FÅR jo ikke min email adresse, da automatiserings-processen jo ikke sender den til dem, - Den emailadresse, de giver til min hjemmeside eksisterer ikke, så processen stopper jo ved at jeg ikke kan sende dem min 'eftertragtede' email adresse.

Jeg har da heller ikke modtaget den mindste smule spam på den pågældende adresse.

Så vidt JEG ved, kan de da heller ikke hente den i den formular-kode, der danner php'en. (dvs. hente den fra den automatiserede php).  - Eller kan de?

Håber du/I har tålmodighed til at svare igen:) Jeg er meget nysgerrig efter det der foregår her.

Skrevet lør. d. 27. februar 2010 kl. 21:13:31| #6

bufferzone
bufferzone (499.218 point)
Spammerne ved jo ikke hvad du har siddende i din ende af domænet, de forsøger at ramme rigtige brugere, der så svare, eller at ramme en mailserver, der svare tilbage med "denne adresse eksisterer ikke", hvilket betyder at de mails de ikke får denne besked på eksisterer.

For spammeren er det jo ligegyldigt hvad han rammer og hvad der sker der hvor han rammer, det hele køre automatisk.

Skrevet lør. d. 27. februar 2010 kl. 21:21:35| #7

ja - men mit "problem" er at de jo slet ikke FÅR noget - der bliver slet ikke sendt noget til dem

Skrevet lør. d. 27. februar 2010 kl. 21:35:05| #8

bufferzone
bufferzone (499.218 point)
Det er fordi alt sker automatisk, det er lettere at lade din adresse blive i scriptene end at manuelt fjerne den.

Du vil vedblive med at få disse mails i en rum tid endnu, indtil de næste gang køre deres oprydningsruting. Tålmodighed er vejen frem, lad være med at reagerer, så går der bare end¨nu læmgere før du kommer af listen

Skrevet lør. d. 27. februar 2010 kl. 21:52:43| #9

Men hør nu her. Jeg tror, du sprang lidt for hurtigt hen over mit første indlæg, - det er muligvis derfor vi snakker lidt forbi hinanden ...:) - det er jo ikke MAILS jeg får. Det er tilmeldinger på min tilmeldingsformular, jeg får.
Du kan evt se den her, hvis du vil:
http://franksspace.net/ (...)
Det jeg får er meddelelser om at - "nu har yrjqkq@bapesa.com tilmeldt sig din email-liste."
Det er derfor jeg mener, de slet ikke HAR min emailadresse eller får den - eller KAN få den ...
- Skaber dette ikke lidt mere klarhed over mit spørgsmål?

Skrevet lør. d. 27. februar 2010 kl. 22:09:53| #10

bufferzone
bufferzone (499.218 point)
Det gjorde det, beklager hvis jeg var for hurtig

Princippet er dog det samme. Mange mailing lister virker således at hvis jeg som medlem skriver til listen, så vil alle andre på listen modtage min post. På denne måde kan store mængder at mails høstes fra din liste (hvis den virker på denne måde idet spammerne jo også modtager mails når andre medlemmer poster. Du kan kalde det et forsøg på at få foden inden for.

De har sikkert googlet mailinglist eller tilsvarende og så script genereret tilmeldinger på alt hvad de har fundet

Skrevet lør. d. 27. februar 2010 kl. 22:24:24| #11

Aah  - ! OK nu bliver det klarere, - men så må du da gi mig ret i at det er højst besynderligt at email-adresserne de skriver er ugyldige, som den her vanvittige  adresse: yrjqkq@bapesa.com -
Der findes ikke et domæne der hedder bapesa.com heller - Og sådan er det med resten adresserne også. dvs. der er ikke nogen, der vil modtage nogen meddelelser om nogen tilmeldinger eller noget som helst andet,            fordi den adresse de har givet dur ikke...

Skrevet lør. d. 27. februar 2010 kl. 22:38:08| #12

bufferzone
bufferzone (499.218 point)
Det kan der være flere forklaringer på. Formentlig ønsker de ikke at du faktisk kan maile til adresser, de ønsker kun at registrere om der kommer reaktion og det kan man med en DNS server, der kun registrere forespørgslen på mailserveren

Skrevet lør. d. 27. februar 2010 kl. 22:54:15| #13

OK.  Interessant!
Nu begynder jeg at forstå det.

Ja - jeg er midt i en læreprocess - Jeg har selv lavet min hjemmeside, men der er masser af tekniske ting og baggrundsviden
jeg endnu har til gode at lære:)

Internet er da også bare utroligt åbent for alt og alle.
La' os håbe vi finder nogle måder at styre det på som bevarer
åbenheden! - men forhindrer misbrug, så meget som muligt..

Tak for din store indsats i tråden her:)!
MvH Frank

Skriv et indlæg




Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] [img]link til billede[/img]
Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Log ind

   

   

Seneste spørgsmål

Få gang i et debatforum

Oprettet den 6. februar 2012 kl. 19.38
kfdavidsen giver 60 point for svar | Giv et svar »

Den her tog røven på mig, kan i hjælpe?

Oprettet den 6. februar 2012 kl. 13.42
nielskornum giver 60 point for svar | Giv et svar »

Skrivebeskyttelse af felter med javascript

Oprettet den 2. februar 2012 kl. 17.43
PEBL giver 30 point for svar | Giv et svar »

Seneste guides

Installer win 7
Den gode bruger


   




Tips & Tricks fra PC World

Teaser billede

Her er fem sjove danske websider du skal kende

Trænger dine lattermuskler til en omgang fitness på dansk? Vi viser vej til fem websider fyldt med humor og vanvittig satire.


Anmeldelser fra PC World

Teaser billede

Test: Denne super-tablet er iPads hårdeste konkurrent

Eee Pad Transformer Prime er frygtindgydende med sin quadcore processor og evne til at trylle sig om til bærbar. Apple bør kigge i bagspejlet, for Asus' tablet-pc kommer buldrende - og gør det...


Seneste blogindlæg

Teaser billede

Tvangslukke spørgsmål: Hvad er den bedste løsning?

Hej Vi har mange åbne spørgsmål på Eksperten. Vi ville gerne tvangslukke dem - så et spørgsmål efter f.eks. 6 måneder lukkes. Men der er et par uklarheder som ville være gode at få lidt input til:...


Nyheder fra PC World

Teaser billede

Nu kan du snart hente Windows 8

Den nye offentlige betaversion af Windows 8 er klar i denne måned.


Nyheder fra Computerworld

Teaser billede

Måske snart slut med Androids helt store problem

Android-platformen har længe været plaget af et særligt problem. Men måske er problemet nu ved at være elimineret.


Kurser
Samarbejdspartnere

Udgiver · © 2012 IDG Danmark A/S · Hørkær 18 · 2730 Herlev · Tlf.: 77 300 300 · Fax: 77 300 301 · Brug af personoplysninger