Avatar billede MdsRhd Nybegynder
17. oktober 2014 - 13:49 Der er 1 kommentar

Låst af 'en anden bruger' - hvordan får vi specifik bruger på?

På min arbejdsplads har vi vores vagtplan liggende på et netværksdrev, hvor vi så alle kan tilgå det og foretage ændringer. Fornyelig er vi kommet ud for, at når man forsøger at åbne vagtplanen, og en anden kollega har den åben, så skriver den følgende:

'Filen er i brug

Vagtplan.xlsx er låst mod redigering
af 'en anden bruger.'.

Åbn som...'


osv osv.

Jeg forstår godt hvorfor den gør det, men førhen skrev den altid hvilken bruger der havde filen åben - f.eks. '... mod redigering af Michael Jørgensen' ell. lign.

Så vidste man hvem man skulle skrive til for at få adgang til arket. Hvorfor skriver den pludselig kun 'en anden bruger'? Vi har flere af disse ark, hvor det stadig fungerer, men ved vores vagtplan gør det bare ikke. Er det en indstilling i arket, som gør, at den ikke længere vil afsløre hvem der har den åben?

På forhånd tak :-)

- Mads
Avatar billede Lene Fredborg Ekspert
17. oktober 2014 - 14:18 #1
Se følgende to hotfixes fra Microsoft - de skulle begge løse det problem, du beskriver:
http://support2.microsoft.com/kb/2598133
http://support2.microsoft.com/kb/2598143

De to artikler ovenfor er omtalt under overskriften "In cases where the wrong user name is displayed in the file lock dialog" i følgende artikel: "The Definitive 'Locked File' Post (updated 7/7/2014)", http://blogs.technet.com/b/the_microsoft_excel_support_team_blog/archive/2012/05/14/the-definitive-locked-file-post.aspx

Se også f.eks. følgende tråd om samme problem, hvor der er anvist forskellige løsninger og skrevet forskellige forklaringer:
https://social.technet.microsoft.com/Forums/office/en-US/1b4e8911-c710-4b08-8924-4442fc43af31/word-excel-2010-showing-another-user-on-opening-a-file?forum=officeitproprevious
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester