Avatar billede EveryMA Mester
02. februar 2016 - 23:25 Der er 1 løsning

if InStr then

hej.
jeg har to tabeller i min mysql databasen og i den ene skal den gå ind og søge på en tekst og hvis den finder ord fra den anden tabel så skal den udskrive disse ord.

tabel_1
oo tekst

tabel_2
oo ord

ordene i tabel_2 oprettes hver for sig med eget id så jeg prøver at få et script til at virke hvor den søger tekst kolonnen for samme ord som der er i ord kolonnen

noget som det her (tekst og ord udskrives begge fra databasen ord kører i et loop så den henter alle ud og søger blandt dem)

if instr(tekst,ord) > 0 then

men jeg kan ikke helt komme videre. for der kan være flere ord i samme tekst så den skal udskrive dem alle og ikke kun 1. det let bare at finde 1 ord hvis man ved hvad det er. men den skal søge blandt mange ord og kun udskrive dem der er i teksten

normalt kan man tænke sig til hvordan det skal sættes op men jeg er lige nu helt blank udover at instr nok er en nødvendighed ! :)
Avatar billede Rune1983 Ekspert
03. februar 2016 - 07:28 #1
Jeg ville ordne sorteringen i selve databaseudtrækket således.

SELECT * FROM tabel_1 tb1
INNER JOIN tabel_2 tb2
ON tb1.tekst LIKE CONCAT('%', tb2.ord, '%')
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester